RETETA CU DICHIS Gastronomia poate fi definita mai mult ca o arta a gustului decat ca o stiinta. Si asta pentru ca se bazeaza pe experiment, pe simturi, pe creativitate si inspiratie de moment. RETETA CU DICHIS Un blat pufos ca de chec, in care s-au strecurat smochine si caise uscate, piure de castane, ciocolata si fructe exotice⦠Ce poate fi mai gustos? Gastronomia poate fi definita mai mult ca o arta a gustului decat ca o stiinta. Si asta pentru ca se bazeaza pe experiment, pe simturi, pe creativitate si inspiratie de moment. La fel ca un scriitor care croieste in minte, cu ajutorul ideilor, tiparul unei noi povesti, creatorul de gusturi imagineaza in culori si arome un preparat, insotit mereu de o poveste a sa, care merge direct la tinta. Este pregatit anume ca sa seduca irevocabil toate simturile. Si, chiar daca orice opera de arta culinara sfarseste in cele din urma prin a disparea, nu exista regrete. Retetele, asa reci si rigide cum sunt ele in aparenta, pot da mereu nastere unor povesti, de fiecare data altele.
Prajitura cu fructe Alis este o reteta creata in zilele linistite de dupa Sarbatorile de iarna. Delicioasa, cu ciocolata si fructe exotice, merita savurata pana la ultima bucatica! Prajitura Alis cu fructe exotice si ciocolata O tentatie dulce, cu ciocolata si fructe exotice, care nu poate lasa indiferent nici un gurmand. Pregateste-te de o poveste aromata, de fiecare data alta, al carei sfarsit poate fi oricand un alt inceput.
Ingrediente: ⢠un borcan cu piure de castane ⢠200 g crema de ciocolata ⢠8 oua ⢠260 g zahar tos ⢠280 g faina ⢠150 ml ulei ⢠o jumatate de pliculet cu praf de copt ⢠75 g cacao ⢠sare ⢠esenta de rom ⢠doua pliculete cu zahar vanilinat ⢠doua cuburi de ciocolata alba ⢠doua cuburi de ciocolata neagra ⢠125 g smochine uscate ⢠125 g caise uscate ⢠o carambola ⢠un kiwi