Comunitatea sârbă din Arad va sărbători în această noapte trecerea dintre ani, după rit vechi, cu muzică şi mâncăruri tradiţionale. Petrecerea va începe la ora 20.00 şi va reuni aproximativ 300 de persoane, care vor chefui până dimineaţă.
Cârnaţi şi tocană de mistreţ, ciorbă bihoreană, tocană de viţel sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le vor servi în această seară cele 300 de persoane care vor sărbători Revelionul, la fel ca şi în alţi ani, la restaurantul Hotelului Parc.
Este vorba despre comunitatea sârbilor care sărbătoreşte în această seară trecerea în Anul Nou, după rit vechi.
Sârbii vor sărbători trecerea dintre ani păstrând obiceiurile şi specialităţile culinare tradiţionale.
„Nu va lipsi carnea de vânat, pe care ne-am apucat să o pregătim. Vor fi doar mâncăruri alese”, a spus Mircea Berke, cel care de 40 de ani găteşte pentru marile sărbători din an. În timp ce la bucătărie se prepară mâncarea, în sală încă de la primele ore ale dimineţii, Liliana Ghiţă s-a apucat de amenajat.
La noapte se vor sparge paharele pentru noroc şi prosperitate. Atmosfera va fi întreţinută de o formaţie din Serbia, iar reprezentanţii comunităţii sârbe spun că celor prezenţi le-au fost pregătite şi surprize. Petrecerea de Revelion va începe la ora 20.00.