Deschiderea sezonului turistic estival, a determinat, inspectorii din cadrul D.S. V.S.A. Sibiu să întreprindă, acţiuni de control în locaţiile de interes turistic din cadrul judeţului cu scopul de a verifica respectarea condiţiilor generale de funcţionare, în comformitate cu activităţiile stabilite prin documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a normelor de igiena in spaţiile de lucru şi a personalului de deservire.
CITEŞTE ŞI:
Alimente expirate, descoperite de inspectorii DSV Sibiu
Frigidere ticsite de carne alterată şi etichete rupte, în controalele DSV Sibiu
În acest scop au fost controlate 31 unităţi de alimentaţie publică, restaurante şi pensiuni, 37 de cantine şi 14 laboratoare de cofetărie, chioşcuri, tonete, care funcţionează. în aceste zone.
Tot în această lună, pentru asigurarea pieţei de desfacere cu produse alimentare salubre şi de calitate, inspectorii de specialitate, au controlat 4 abatoare, 5 unităţi de procesare carne, 22 carmangerii, 11 depozite alimentare, 27 unităţi de comercializare, de tip supermarket, 31 magazine alimentare, 31 unităţi de panificaţie şi 25 de unităţi care depozitează şi comercializează legume, fructe şi băuturi răcoritoare diferite.
Au fost efectuate în laboratorul D.S.V.S.A. Sibiu, 989 examene microbiologice, 149 examene fizico - chimice la materii prime şi produse finite, 12 probe de legume şi fructe pentru determinarea unor contaminanţi, 60 probe de apă, pentru determinarea calităţii şi 85 teste de sanitaţie privind eficienţa acţiunilor de dezinfecţie la unităţiile de profil.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, au constatat, la unităţiile verificate, că în general se respectă normele de siguranţă pe lanţul alimentar, cu excepţia unor operatori comerciali responsabili de obiective de depozitare şi