Ducu Paraschiţa, bucătarul vedetă care a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru preşedinţii României, pregăteşte cele mai rafinate bucate pentru masa de Revelion.
Povestea de succes a vestitului bucătar a început la vârsta de 18 ani. Talentul şi pasiunea pentru gastronomie l-au transformat în cel mai apreciat maestru în arta culinară. Ducu Paraschiţa a gătit pentru Regele Mihai, dar şi pentru trei preşedinţi ai României. Olteanul în vârstă de 42 de ani, din Craiova, recunoaşte că s-a experimentat în arta culinară în străinătate, acolo unde a învăţat foarte multe lucruri. „Sunt în această meserie de 24 de ani, însă cu siguranţă mai am multe lucruri de învăţat. M-am străduit de-a lungul timpului să îmi rafinez gusturile, aşa că am încercat să fac tot felul de mixuri de meniuri internaţionale, care sunt apreciate de români“, a declarat maestrul bucătar.
Bucate rafinate pentru Revelion
Bucătarul Ducu Paraschiţa ne-a spus reţeta celui mai bun file de somon gratin cu portocale şi lămâie, servit cu legume brunoise şi piure de cartofi, exact aşa cum îl va prepara el pentru masa de Revelion. Este un preparat simplu, dar care are un gust aparte şi pe care îl poate face şi o gospodină mai puţin experimentată. „Avem nevoie de un file de somon, iar pentru garnitură ne trebuie o portocală, o lămâie, iar ca legume brunoiase o să folosim ce avem în frigider de obicei: ardei gras, ciuperci şi dovlecel. Legumele se taie cubuleţe şi se pun în tigaie cu un pic de ulei de măsline şi cu unt. Somonul trebuie băgat la cuptor, însă înainte punem câteva linguri de zeamă de lămâie şi portocale. Se taie câteva cuburi de portocale şi lămâie care se pun deasupra fileului de somon, iar totul se bagă la cuptor la o temperatură de 180 de grade timp de 12 minute. Se pun la fiert morcovii şi cartofii, iar între timp tragem legumele la tigaie. În momentul în care morc