Afacerea cu turtă dulce a familiei Rigo a fost începută de Adorjan (26 de ani), în urmă cu câțiva ani. După o vreme, întreprinzătorului i s-a alăturat și tatăl său, când acesta a devenit şomer.
Două reţete secrete, moştenite de la străbunici, ingrediente cât mai naturale şi multă pasiune. Aşa se face cea mai bună turtă dulce din Cluj.
Clujenii care vizitează diversele târguri care au loc în oraşul de pe Someş s-au obişnuit să cumpere, de la standul amenajat de fiecare dată la intrare, turtă dulce coaptă la Bonţida. Fie cu miere şi scorţişoară, fie simple, cu zahăr, bunătăţile făcute de familia Rigo îi îndulcesc pe cei care duc dorul gustului adevărat al turtei dulci, din copilărie.
CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI
Rigo Adorjan (26 de ani) spune că a moştenit cele două reţete de turtă dulce de la străbunica sa. A început să prepare şi să coacă aluatul în diverse forme în urmă cu vreo şase ani. „Întâi, a fost ca un hobby. Dar am văzut că are gust bun şi am început să le colorez, să scriu mesaje pe bucăţile de aluat", povesteşte tânărul.
Clientelă formată la târguri
Odată „testată" turta dulce de prietenii săi şi de cei din familie, Adorjan a prins curaj şi a început să coacă din ce în ce mai multă turtă dulce. „Era perioada în care îmi căutam de lucru. Şi, cum de lucru găseşti cam greu, mi-am spus să încerc să vând pe la târguri turta dulce coaptă de mine. Am obţinut autorizaţie, am făcut o firmă şi am început să colind târgurile din judeţ", explică tânărul.
Oamenii au fost atraşi de standul lui, de diferitele forme de turtă dulce, le-a plăcut şi gustul, aşa că au început ei să-l caute.
Cunoscut şi în Ungaria
Anul trecut, şi-a dus marfa şi peste graniţe, la un târg din Ungaria. „Acolo, sunt foarte mulţi care fac şi comercializează turtă dulce. Totuşi, au fos