Unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri culinari din România Adi Hădean a dezvăluit pentru “Adevărul” secretele desertului ideal de sărbători: tortul cu mere şi cu nuci care, garantat, va aduce în case voastre atmosfera de Crăciun şi zâmbetul pe buze. Hădean a fost comparat cu Jamie Oliver pentru că, la fel ca şi celebrul bucătar din Marea Britanie, se implică în proiectele care promovează alimentaţia sănătoasă.
Cunoscutul blogger culinar Adi Hădean a ales să ne dezvăluie secretele unui desert preferat de el în perioada Crăciunului. Pentru că îi place de fiecare dată să îmbunătăţească reţetele tradiţionale, Hădean a adăugat câteva secrete proprii desertului.
“Am învăţat că un pic de fantezie n-a făcut rău nimănui şi, în consecinţă, am luat această reţetă clasică de tort răsturnat şi m-am jucat puţin cu ea. I-am adăugat nuci, pentru că-mi plac şi pentru că-s potrivite cu Crăciunul, alune caju prăjite şi sărate, pentru contrastul de gusturi şi pentru că-mi place caramelul sărat şi puţin fistic, de dragul diversităţii. În plus, am folosit zahăr brun pentru caramel. Merele sunt importante la tortul acest. E bine să nu fie prea dulci dar nici acre, să nu fie prea tari şi să nu fie mari. Le speli, le cureţi de coajă, l tai în două, le scoţi alveolele cu seminţe”.
INGREDIENTELE
Pasul I
Ungi o tavă cu unt (foto jos), presari peste unt zahăr brun, din belşug. N-o să pui prea mult, se lipeşte de unt cât trebuie. Zdrobeşte o lingură de alune caju şi presară-le peste zahăr. Aşază merele cu scobitura în sus, peste alune, presară puţin zahăr peste ele şi nişte miez de nucă zdrobit (cam două linguri). Pune tava tava în cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru un sfert de oră. Fie 180 şi câteva minute în plus, dacă nu ai de unde să-i dai 200 de grade. @N_P