Meniurile în care intră şi grăsimi sunt mai puţin periculoase pentru sănătate dacă sunt condimentate cu prafuri vegetale bogate în antioxidanţi. O echipă de cercetători de la Penn State University a constatat că două linguri cu condimente bogate în antioxidanţi adăugate în meniul zilnic fac bine inimii şi întregului organism, reducând stresul oxidativ şi, în consecinţă, riscul bolilor cronice, în special al celor cardiovasculare.
"O porţie de mâncare cu multă grăsime creşte nivelul trigliceridelor în sânge. Noi am constatat că nivelul trigliceridelor în sânge se reduce cu aproximativ 30% prin adăugarea condimentelor în mâncărurile grase", a declarat coordonatoarea studiului, Sheila West. Condimentele recomandate de cercetători sunt curry, ardeiul iute, piperul negru, usturoiul, rozmarinul, oregano şi scorţişoara.
Meniurile în care intră şi grăsimi sunt mai puţin periculoase pentru sănătate dacă sunt condimentate cu prafuri vegetale bogate în antioxidanţi. O echipă de cercetători de la Penn State University a constatat că două linguri cu condimente bogate în antioxidanţi adăugate în meniul zilnic fac bine inimii şi întregului organism, reducând stresul oxidativ şi, în consecinţă, riscul bolilor cronice, în special al celor cardiovasculare.
"O porţie de mâncare cu multă grăsime creşte nivelul trigliceridelor în sânge. Noi am constatat că nivelul trigliceridelor în sânge se reduce cu aproximativ 30% prin adăugarea condimentelor în mâncărurile grase", a declarat coordonatoarea studiului, Sheila West. Condimentele recomandate de cercetători sunt curry, ardeiul iute, piperul negru, usturoiul, rozmarinul, oregano şi scorţişoara.