Transilvania Fest 2013 aduce la Cluj experţi în domeniul gastronomic de la Universitatea Oxford School of Hospitality Management, care vor face demonstraţii de gătit. Evenimentul, care are loc între 20 şi 22 septembrie, în Piaţa Unirii, cuprinde târguri ale producătorilor locali, spectacole folclorice şi fiecare seară de festival va fi încheiată de proiecţii de film, găzduite de Casa TIFF.
Transformat în festival itinerant de cultură şi mâncare, după ce a debutat în 2005 ca Turda Fest, festivalul se află la ediţia a opta şi este organizat de Asociaţia Transilvania Fest, alături de Primăria Municipiului Cluj‐Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj şi Centrul Judeţeanpentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Totodată, acesta se desfăşoară sub Înaltul Patronaj Naţional al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi Înaltul Patronaj Internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales. În cadrul festivalului, peste 100 de producători vor participa la târgul din Piaţa Unirii. Vizitatorii vor descoperi produse naturale, cum arfi mierea cu anason şi fructele în miere, caşul maturat,sucurile şi siropurile, uleiurile presate la rece cu diferite mirodenii – piperroşu, cimbru, busuioc sau ardei iute – dulceţurile şi ceaiuritradiţionale sau produsele de patiserie.
Chef de la Oxford School of Hospitality
De asemenea, Piaţa Unirii va găzdui demonstraţii culinare prezentate de Paul Bloomfield, cunoscutul chef londonez pasionat de Transilvania. Acestuia ise vor alătura sous‐chef‐ul Boysie James Kevill şi o echipă de voluntari de la Oxford Brookes School of Hospitality Management. Pe lista preparatelor se află gnocchi şi cârnăcioritradiţionali cu varză kale şi salată de fasole, tocana românească de miel,tarta de măr şi afine şi tortul de trandafiri cu gem de zmeură şi fistic. „Publi