La numai 24 de ani a reușit să devină maestru în pregătirea celebrului preparat japonez, câștigând titlul de „Head chef sushi“ la una dintre cele mai mari competiții de profil din lume.
Gabi Gheorghiu lucrează de șapte ani la un restaurant japonez din Cluj-Napoca, dar nici măcar el nu bănuia ce măiestrie zace în mâinile sale.
Talentul lui în pregătirea sushi-ului a ieșit însă la suprafață exact la momentul potrivit: la Concursului Internaţional de Sushi „World Sushi Cup“ din Japonia, unde a obținut medalii de aur la ambele secțiuni, „Individual“ şi „Restaurant“.
Bucătarul clujean a impresionat juriul cu un platoul cu sushi, pe tema "trecerii de la iarnă la primăvară" cu somon, ton, caracatiţă, peşti japonezi şi mărar, dar și cu “Draculla Roll” cu somon, sos de roşii, cascaval şi usturoi.
”De la fiecare om am avut ce învăţa în cadrul acestui concurs. Cum să fii creativ, răbdător şi cum să îţi gestionezi timpul. Am mai spus şi de fiecare dată când vom aborda acest subiect o s-o repet: pentru mine a fost o oportunitate! Îi mulţumesc bucătarului-chef Tsuchiya Naofumi pentru încredere şi pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine în toţi aceşti ani. Îmi doresc să devin din ce în ce mai bun şi să cunosc cât mai mult din tainele bucătariei japoneze”, a afirmat Gabi Georgiu, cel mai tânăr concurent din competiție.
Concursul a fost jurizat de maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan international, iar premiul constă în diplome recunoscute de Asociaţia de Sushi din Japonia plus un cuțit profesional pentru sushi.
TOP 3 recomandările editorilor:Viața de după gratii a avocatului interlopilor Nuțu și Sile CămătaruVă plac MEZELURILE? Moarte SIGURĂ. Ce spun SPECIALIŞTII /VIDEO
Rețeaua șpăgarilor din Tribunal. Judecătoarea Costache către vrăjitoare: „De ce nu mi-ai spus că or să vină ăștia peste mine?”
TOP 3 cele mai populare: