Fasolea verde sau uscată, lintea ori conopida sunt alimente pe care merită să le gătiţi în orice sezon, deoarece previn degradarea ADN-ului.
Aproape 2.000 de cazuri noi de cancer sunt depistate anual în România. Multe cauze ale acestei boli sunt legate de mediu, expunerea la stres, fumat ori de contactul cu anumite chimicale puternice. Un articol publicat în „Livescience" arată cum poate influenţa dieta apariţia acestei boli incurabile.
1. Fasolea şi lintea
Atât fasolea, cât şi lintea sunt bogate în fitochimicale. În laborator, s-a demonstrat că acestea încetinesc sau chiar previn degradarea ADN-ului, una dintre cauzele apariţiei cancerului. Pe lângă asta, fibrele regăsite în cele două alimente apără împotriva cancerului de colon.
2. Ciocolata
În ciocolata neagră, cu peste 70% conţinut de cacao, găsim acelaşi tip de antioxidanţi ca şi în fructele de pădure. Catechinele, substanţe chimice găsite în ciocolata neagră, ajută nu doar la prevenirea cancerului, ci şi la combaterea bolilor de inimă, atacului cerebral.
3. Ghimbirul şi cucurma
Ghimbirul are putere antiinflamatoare încetinind evoluţia canceroasă, iar cucurma, un condiment găsit în curry, conţine un ingredient activ cu efect negativ asupra cancerului.
4. Ceaiul verde
Un litru şi jumătate de ceai verde pe zi este foarte benefic. În ceaiul verde se regăsesc catechine ce previn cancerul de stomac şi pe cel de plămâni.
5. Vitamina D
Vitamina D este un protohormon ce intervine în dezvoltarea cancerului. Poate preveni apariţia cancerului de colon, plămâni şi a celui mamar. Această vitamină se asimilează în organism prin intermediul soarelui, precum şi prin dieta care conţine peşti ca somonul, somnul, sardinele, macroul.
6. Ridichile
Au un conţinut ridicat de acid folic şi vitamina B9. Persoanele care au unaport mic de acid folic sunt mai pre