Cheful de la Hotel Belvedere Braşov, Ioan Florescu, a câştigat competiţie naţională organizată de Selgros. Juriul a fost format din chef Cezar Munteanu, Ştefan Bercea, maestru în arta culinară (de la Cabana vânătorilor din Predeal), şi Adrian Hădean, blogger culinar.
Finaliştii au avut cinci ore la dispoziţie pentru a răspunde la temele propuse de juriu, fiind punctaţi pentru mise-en-place şi curăţenie, tehnicile de prelucrare a ingredientelor, modul corect de preparare, inovaţie şi gust.
Câştigătorul Locului I al Arenei Bucătarilor Selgros 2013 este Ioan Florescu, Hotel Belvedere, Braşov, care a plecat acasă cu Marele Premiu de 15.000 de lei. Locul II şi cei 10.000 de lei i-au revenit lui Alexandru Vreme, Restaurant Gourmet, Braşov, iar locul III şi premiul de 5.000 de lei i-a fost oferit lui Ciprian Sotoc, Hotel Ramada, Oradea.
„Am participat cu mare bucurie la toate ediţiile Arena Bucătarilor organizate de Selgros încă din 2010. Anul 2013 aduce provocarea lumii virtuale şi sunt încrezător că fascinanta lume culinară va câştiga mult din noul format al Arenei Bucătarilor Selgros 2013. Ne-am văzut în finală cu cei mai destoinici bucătari practicieni, care să ne-au surprins cu preparate delicioase şi tehnici inovatoare!” a declarat Ştefan Bercea, Maestru în Artă Culinară, Preşedintele ANBCT , citat de unica.ro
Ioan Florescu lucrează de 22 de ani în bucătărie şi din 2002 este maestro în arta culinară. Este memebru în echipa naţională de gastronomie care a obţinut numeroase premii: medalia de bronz – 2004 Olimpiada Gastronomica Erfurt – Germania,·medalia de argint – 2005 Cupa Kremlinului, medalia de argint – 2006 Expozitia de Arta Culinara Luxemburg, medalia de aur si argint – 2007 Concursul de Arta Culinara “ Internazionali D’Italia “, medalia de bronz – 2008 Olimpiada Gastronomica Erfurt – Germania. În 2008, bucătarul braşovean a realiza