Este unul dintre puţinii libanezi care trăiesc Timişoara şi proprietarul singurului restaurant cu acest specific din oraş.
Mâncare deosebită, dansul specific, tradiţii inedite, atmosfera exotică şi briza mediteraneană, toate aceste atracţii ale culturii libaneze au fost aduse la Timişoara de Mohamed Husseyn. Acesta a deschis singurul restaurant cu specific libanez din oraş. Husseyn este specialist în bucătăria libaneză, despre care se spune că este foarte sănătoasă, pentru că a lucrat la restaurant şi la Beiruth. A venit în România cu gândul să facă afaceri, şi-a întâlnit perechea, a devenit tată şi nu a mai plecat. Aceasta este pe scurt povestea lui Mohamed Husseyn.
„Libanul este fostă colonie franceză. Are o istorie bogată şi e o ţară foarte frumoasă, cu ieşire la Marea Mediterană. Din păcate, războiul civil între 1975-1990 a tras-o înapoi”, afirmă Mohamed Husseyn.
Libanul care se învecinează cu Siria şi cu Israel şi a fost supranumit şi Elveţia Estului. „Eu nu am vrut să rămân acolo. Mulţi libanezi trăiesc în afara ţării. În Liban sunt aproximativ trei milioane de locuitori, dar în afară mai sunt încă zece milioane. Foarte mulţi trăiesc în Franţa”, explică Mohamed. Prima afacere în Timişoara a fost ştrandul „Eminescu”. Aici a cunoscut-o pe Anca, care avea să-i devină soţie. „Pe Anca am cunoscut-o pe terasă. Apoi mi-a devenit soţie cu care am şi o fetiţă de şase ani”, povesteşte Mohamend Husseyn. Pentru că nu a mai mers afacerea, acesta a decis să vândă ştrandul şi să se mute în Bucureşti. Nu a rezistat însă prea mult acolo. „În 2009, sătul de birocraţia şi agitaţia de acolo, am decis să ne mutăm definitiv în Timişoara. E mai linişte şi mai frumos”, spune libanezul.
Mohamed a făcut o facultate de management în Beiruth, iar apoi a lucrat la restaurant. Fratele său deţine un lanţ de restaurant în Liban şi Oman. „Noi ca bucătăr