Bărbatul spune că peştele pe care îl prinde este gătit aşa cum se cuvine de soţie, o femeie ambiţioasă, care pregăteşte cele mai bune ciorbe.
A avut primul permis de pescar la vârsta de 15 ani, iar de atunci pescuitul a rămas pasiunea sa pentru tot restul vieţii. "Primii puişori de peşte pe care i-am prins i-am aşteptat vreo patru-cinci ore să intre într-un borcan, pentru că nu aveam undiţă pe vremea aceea. Eram cu fratele meu şi mi-aduc aminte că stăteam cu borcanul în apă şi când au intrat peştişorii de ştiucă mi-a fost milă să îi iau acasă şi le-am dat drumul", povesteşte Cristian Marinescu.
Ca orice pescar care se respectă, bărbatul are multe poveşti legate de hobby-ul său. În 1971, împreună cu doi colegi de liceu a mers pe braţul Dunavăţ la pescuit. Când au ajuns acolo au contactat un pescar bătrân care i-a dus pe insula Cocoş, o insulă pustie, unde greu ajungea picior de om, după cum spune bărbatul.
A rămas fără provizii pe o insulă pustie
"Ne-am plantat noi cortul, am lăsat toată hrana înăuntru şi am plecat la vreo 200 de metri să pescuim pentru că era plin de ştiucă, lin şi crap în zonă. Când ne-am întors, totul era numai mocirlă, iar porcii mâncau dulceaţă din borcanele noastre. Animalele erau duse de săteni primăvară pe insulă şi erau luate înainte de Crăciun. Ne mai rămăsese doar nişte orez cu mălai. Am săpat un cuptor în pământ şi am mâncat numai peşte prăjit şi fiert până am plecat".
Reţetă specială pentru atragerea peştilor
În 2006, Cristian Marinescu a luat locul I la un concurs de pescuit organizat la Păuleşti. Pescarul are şi o reţetă specială pentru atragerea peştilor, care spune că nu dă greş niciodată în special la caras şi crap. "Când merg la pescuit pregătesc o nadă specială ca un aluat în care pun mămăligă puţin prăjită în cuptor, seminţe de floarea soarelui şi dovleac coapte şi date prin ma