Romanii au preferat carnea de porc, numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora crescand cu 22%, respectiv 28,4%, in luna august, in comparatie cu perioada similara din 2008.
De asemenea, s-a majorat numarul de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa cu 5,1%, respectiv 19,9%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
In schimb, nu a fost o cererea prea mare pentru carnea de vita, numarul de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa scazand cu 26,1 procente, respectiv 26,8 procente.
Numarul pasarilor sacrificate a scazut, la randul sau, cu 2,4 procente, iar greutatea lor in carcasa cu 12,1 procente.
De asemenea, in august, a scazut cantitatea de lapte de vaca colectata cu 6,7 procente, fata de luna precedenta, si cu 6,2 procente, fata de luna august din 2008. Astfel, cantitatea de lapte de vaca colectata a scazut cu 6.346 de tone, fata de iulie, si cu 5.861 de tone, comparativ cu perioada similara de anul trecut.
Singura scadere a productiei, in luna august 2009, comparativ cu august 2008, s-a inregistrat la consumul de smantana, cu 307 tone (-8%).
Cea mai importanta crestere s-a inregistrat la productia de unt, cu 145 de tone (23,6%), urmat de laptele de consum, cu 2.579 de tone (19,3%) si de lapte acidulat (iaurt, lapte batut etc), cu 232 de tone (2%).
Romanii au preferat carnea de porc, numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora crescand cu 22%, respectiv 28,4%, in luna august, in comparatie cu perioada similara din 2008.
De asemenea, s-a majorat numarul de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa cu 5,1%, respectiv 19,9%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
In schimb, nu a fost o cererea prea mare pentru carnea de vita, numarul de bo