După cele trei zile de forfotă - 8, 9 şi 10 mai -, cât a durat Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Bucureşti, în Parcul Izvor, situat lângă Palatul Parlamentului, s-a lăsat liniştea.
Lume multă şi pestriţă - oameni veniţi în calitate de participanţi, dar şi de simpli spectatori sau, de ce nu, ca... pofticioşi şi gurmanzi -, grătare, tuciuri, fum şi voie bună au fost ingredientele unui concurs culinar desăvârşit. Pata de culoare a fost dată de organizatorii de la Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), în costumele lor negre, care nu prea cred că au avut parte de odihnă în cele trei zile.
Dar efortul a meritat! "Cei care au avut această idee merită toate laudele din partea noastră, a specialiştilor în domeniu. Nu mă pot pronunţa ca nivel profesional, sunt lucruri foarte interesante şi bine făcute, dar acţiunea în sine este un eveniment. Vă pot spune sincer că sunt mândru că fac parte din acest domeniu. Iar ca persoană, pot spune că am o notă de invidie, deoarece când eram tânăr doar visam la aşa ceva şi uite că acum totul s-a împlinit.
De asemenea, sunt foarte încântat că oameni de cultură, diferite organizaţii, precum şi oameni de televiziune se preocupă de aceast aspect, în aparenţă banal, care este arta culinară. Ea exprimă însăşi nivelul de cultură şi civilizaţie al unui popor. Participarea câtorva echipe de străini completează tabloul în ansamblu, care exprimă însăşi calitatea românului de popor primitor, inventiv şi cuviincios", ne-a spus maestrul în arta culinară Gheorghe Vătafu, membru al juriului.
Profesionişti
Printre standurile cu preparate care mai de care mai apetisante (vineri) şi grătare, tuciuri şi cuptoare din lut (sâmbătă) ne-am plimbat timp de trei zile şi am stat de vorbă cu o parte dintre participanţii la concurs. Ca noutate la această ediţie au participat