Fondurile adunate din vânzarea produselor - pampuşchi, piroşti, tabule, hummus, sambusek, baclavale, kataif urmează să fie donate Secţiei de nou-născuţi şi copiilor abandonaţi din Spitalul Judeţean Constanţa.
Etniile din Constanţa - lipoveni, turci, chinezi, libanezi au venit duminică la Casa de Cultură cu preparate tradiţionale pentru a participa la târgul de binefacere „Să dăruim împreună". Ruşii lipoveni au adus pampuşchi şi piroşti La primul stand de la intarea în holul Casei de Cultură, Nastasia Nechifor (52 de ani) i-a invitat pe participanţi să guste din piroşti cu varză şi carne, pampuşchi cu brânză şi din ciocolatele ruşilor-lipoveni. „Preparatele se fac din cocă de cozonac şi se servesc de sărbători, de zile onomastice şi de Săptămâna Brânzei, chiar în această perioadă. Banii strânşi îi vom dona copiilor din Spitalul Judeţean Constana", a spus Nastasia Nechifor. Preţurile au fost modice: între un leu şi doi lei.
Preparate libaneze oferite de consul La standul libanez, Consulul Charbel Maroun i-a invitat pe participanţi să guste din tabule, hummus, frigărui de vită, murături şi sambusek. „Salata de tabule este specific libaneză şi se prepară din pătrunjel, roşii, ceapă, mentă, lămâie, ulei de măsline şi piper. Se serveşte ca aperitiv, la fel ca şi hummus-ul, care se face din năut, ulei de susan şi măsline, lămâie şi puţin usturoi", explică Charbel Maroun. Minoritatea libaneză din Constanţa a oferit celor prezenţi şi frigărui de vită, dar şi sambusek, un preparat umplut cu spanac, ceapă şi sos de rodii sau cu carne de miel. Fiecare a plătit cât a dorit pentru mâncare. Bătaie pe produsele turceşti La standul coordonat de preşedintele comisie de femei a Uniunii Democrate Turce din România, Amet Melek, gospodinele nu făceau faţă valului mare de constănţeni dornici să guste din preparatele tradiţionale turceşti. „Avem minuni, baclavale, saraili, pl