Considerate printre cele mai sănătoase şi mai recomandate pentru consumul zilnic, anumite fructe şi legume sunt adevărate pericole la adresa sănătăţii noastre. Considerate printre cele mai sănătoase şi mai recomandate pentru consumul zilnic, anumite fructe şi legume sunt adevărate pericole la adresa sănătăţii noastre.
Aşa cum a făcut în fiecare an, o agenţie nonprofit din Statele Unite ale Americii a realizat un top al fructelor şi al legumelor cu cele mai multe pesticide. Astfel, conform Environmental Working Group, citat de Huffington Post, chiar şi după spălare, 67% din mostrele de produse au conţinut reziduuri de pesticide.
.Merele sunt fruntaşe în lista morţii, având cel puţin un reziduu de pesticide în 99% din teste. Căpşunile: reprezintă al doilea cel mai contaminat fruct, iar un singur ciorchine de struguri a ieşit pozitiv în cazul a 15 pesticide. Ţelina şi spanacul sunt în top, urmate de ardeiul gras, care a avut rezultate pozitive la 15 pesticide.
De asemenea, toate mostrele de nectarine de import au avut rezultate positive la pesticide. Castravetele, cartofii, roşiile cherry au avut la rândul lor valori mari la testele pentru pesticide, care au legătură cu problemele de dezvoltare ce apar la copii şi pot tulbura sistemul hormonal al organismului.