Spitalul Vâlcea a pus embargou pe informaţiile privind toxiinfecţia alimentară, iar cazul a „respirat" în presă doar după ce oamenii au sunat la redacţia Adevărul.
Numărul celor care au suferit toxiinfecţie alimentară (TIA) se pare că este mult mai mare decât cel declarat oficial, de 16 persoane intoxicate după ce au servit masa de Revelion la Restaurantul OK-Events din Râmnicu Vâlcea. Trei dintre bolnavi sunt în continuare internaţi. Ţinut secret de autorităţi, iată cum cazul a ajuns să fie mediatizat. Pe 3 ianuarie, un telefon primit la redacţia Adevărul, anunţa. „Zeci de oameni care am făcut Revelionul la Restaurantul OK-Events, din zona Nord a oraşului Râmnicu Vâlcea, am ajuns la spital în stare gravă, cu toxiinfecţie alimentară (TIA). Soţia mea se simte foarte rău, iar la secţia Infecţioase şi-au bătut joc de noi. Nu au vrut să ne dea trimiteri să ne facem analizele, să vedem de la ce ni se trage, medicii de acolo s-au comportat execrabil".
Direcţia de Sănătate Publică informată printr-un telefon anonim
Deşi prima internare în Secţia Boli Infecţioase a unui pacient care a servit masa la Restaurantul OK a avut loc pe 1 ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a aflat de numărul mare de oameni care au ajuns la spital cu febră, vărsături, dureri abdominale, cefalee, abia pe 2 ianuarie. „Cazul a fost anunţat printr-un telefon anonim dat în jurul orei 15.00. De regulă, nu luăm în considerare telefoanele anonime, dar de data asta am făcut o excepţie şi am constituit echipe de control care au mers atât la persoanele internate cât şi la unitatea unde se spunea că a avut loc incidentul", a spus dr. Maria Murăruş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. De altmintei, DSP-ul a fost singura instituţie care a arătat transparenţă în relaţia cu presa în cazul derulării anchetei persoanelor cu TIA.
Bolnavii cu TIA veniţi pe secţi