Consumul regulat de legume poate scădea riscul apariţiei diabetului tip 2 cu 40 de procente, conform unui studiu recent. Deşi s-a mai vorbit de beneficiile consumului regulat de legume, abia acum au apărut rezultate concrete, obţinute prin studierea obiceiurilor alimentare a peste 60.000 de persoane timp de câţiva ani.
Cercetătorii au descoperit că o porţie mare de legume consumată zilnic, pe o perioadă mare de timp, scade riscul apariţiei diabetului. Cele mai puternice alimente cu scop preventiv sunt soia şi alunele, consumate ca atare.
Surprinzător, dar studiul arată că produsele pe bază de soia, cum ar fi laptele sau proteinele, nu au efectul scontat. Singurul produs din această familie care ajută la combaterea instalării diabetului este iaurtul de soia, care reglează şi presiunea arterială. (E.H.)
Consumul regulat de legume poate scădea riscul apariţiei diabetului tip 2 cu 40 de procente, conform unui studiu recent. Deşi s-a mai vorbit de beneficiile consumului regulat de legume, abia acum au apărut rezultate concrete, obţinute prin studierea obiceiurilor alimentare a peste 60.000 de persoane timp de câţiva ani.
Cercetătorii au descoperit că o porţie mare de legume consumată zilnic, pe o perioadă mare de timp, scade riscul apariţiei diabetului. Cele mai puternice alimente cu scop preventiv sunt soia şi alunele, consumate ca atare.
Surprinzător, dar studiul arată că produsele pe bază de soia, cum ar fi laptele sau proteinele, nu au efectul scontat. Singurul produs din această familie care ajută la combaterea instalării diabetului este iaurtul de soia, care reglează şi presiunea arterială. (E.H.)