Pâinea Dobrogea-Benecol, prima pâine funcțională din România cu efect dovedit clinic de reducere a colesterolului, se bucură de o intensă apreciere în rândul medicilor. La mai puțin de o lună de la lansare, pâinea Dobrogea-Benecol a dovedit, încă o dată, că este un produs mult așteptat de medici, un aliment absolut necesar și util pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare.
În cadrul Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicina Generală, ce se desfășoară la București în perioada 24-26 iunie 2010, pâinea Dobrogea-Benecol a atras atenția medicilor de familie prezenți la eveniment. Interesul crescut al acestora se datorează eficienței produsului în reducerea colesterolului, precum și faptului că Dobrogea-Benecol reprezintă o premieră în domeniul alimentelor funcționale din România.
„Alimentația este un lucru esențial pentru riscul de boală cardiovasculară, foarte mult prezent la români. Una dintre condiții este ca alimentația să nu fie caloric bogată, pentru că, de regulă, noi nu avem obiceiul să facem mișcare, pentru a putea consuma caloriile în exces. Pâinea este una dintre modalitățile cele mai comune în care acumulăm prea multe calorii", a declarat Prof. dr. Mircea Cinteză, președintele Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicina Generală.
Întrebat de reporter despre produsul Dobrogea-Benecol, Prof. dr. Mircea Cinteză a adăugat: "Pâinea despre care vorbiți, în principiu este și mai puțin calorică, este cu o densitate mai mică și are calorii mai puține, în același timp, în produșii de secară despre care vorbim, există unii care scad colesterolul. Este extrem de important să nu se folosească o pâine densă, o pâine care crește caloriile și o pâine care nu are această acțiune benefică asupra colesterolului. Pe de altă parte, colesterolul trebuie să fie tratat și cu alte mijloace, nu numai cu cele din pâine. Este însă lăud