S-a născut în Maramureş acum 39 de ani, dar a locuit mai bine de un deceniu în Franţa, la Paris, unde a început prin a vinde ziare şi a ajuns să conducă unul dintre restaurantele cunoscute din oraşul luminilor. Dar acum trei ani şi jumătate Nicolai Tand a decis să îşi deschidă un restaurant propriu „acasă„, în România. Visul său este însă să se întoarcă la Paris, unde a învăţat ce înseamnă un restaurant, şi să îşi deschidă propriul local.
Am ştiut de la început ce vreau să fac. Ştiam că lumea se deplasează după mâncare bună„, spune antreprenorul, care în noiembrie 2009 a deschis Cantine de Nicolai într-o zonă centrală, însă ferită de traficul şi aglomeraţia din Capitală. Micul local, cum îi spune antreprenorul, are
65 de locuri şi primeşte zilnic
60-100 de clienţi, cei mai mulţi seara. „A fost greu la început, pentru că românul e dispus să încerce ceva nou însă trebuie convins să revină.„ Nicolai Tand, care după mulţi ani în afara ţării încă îşi păstrează accentul de maramureşean, spune că a încercat să construiască un local mic, intim, care să creeze ideea de „acasă„. Aşa a ales spaţiul aflat între Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei, pe una dintre străduţele care încă mai păstrează aerul interbelic. „Am găsit spaţiul acesta pe internet şi am mers să îl văd. Am ştiut de la început că aici vreau să dezvolt restaurantul, însă am mai mers să văd încă un spaţiu. M-am întors.„
Deşi a fost deschis în urmă cu ceva mai mult de trei ani, antreprenorul spune că în fiecare an, timp de o săptămână, vara, localul intră în proces de renovare. „Consider că e un semn de respect faţă de client şi faţă de mine. Am construit acest business ca să îl dezvolt pe termen lung.„ Nicolai Tand afirmă că după ce a lucrat la Paris în industria de profil a înţeles că pentru a face bani trebuie să investeşti. Astăzi restaurantul are afaceri de 6.000 - 8000 de lei p