CE BEM, CE MÎNCĂM ● Îngheţata are 7 aditivi
Ingredientul principal al acestei îngheţate este apa, în care producătorul a amestecat lapte praf şi aditivi alimentari. Rezultatul este un produs care trebuie consumat cu precauţie.
CE BEM, CE MÎNCĂM ● Îngheţata are 7 aditivi
Ingredientul principal al acestei îngheţate este apa, în care producătorul a amestecat lapte praf şi aditivi alimentari. Rezultatul este un produs care trebuie consumat cu precauţie.
Îngheţata de vanilie cu topping de ciocolată Monte Bianco este un desert care ar trebui evitat de copii din cauza compoziţiei sale. De pe etichetă, lipită pe spatele cutiei, aflăm că are următoarele ingrediente: apă, zahăr, lapte degresat rehidratat, lapte integral rehidratat, topping de ciocolată (10%: apă, zahăr, sirop de glucoză, unt de cacao, masă de cacao, cacao pulbere, lapte praf degresat, emulgator: lecitină E 322, substanţe de stabilizare: gumă xantan E 415, substanţe odorizante naturale şi natural identice, conservanţi: sorbat de potasiu E 202), grăsime vegetală – ulei de nucă de cocos, zer pudră, emulgatori: mono şi digliceride ale acizilor graşi E 471, stabilizatori: făină din seminţe de grîu, caragenan E 407, făină din seminţe de carruba E 410, aromă identic naturală, colorant tartrazină E102”.
ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, descrie produsul analizat: îngheţată obţinută din apă, zahăr, lapte integral şi degresat, sirop de glucoză, pulbere de cacao şi unt de cacao şi o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, stabilizatorilor, îngroşătorilor, coloranţilor chimici de sinteză (E 102). Profilul nutriţional al produsului este dezechilibrat, cu un exces de glucide, cu index glicemic ridicat, periculos pentru pancreasul endocirn. De asemenea, îngheţata are un conţinut de lip