Pe parcursul lunii decembrie 2011, pe raza judeţului Satu Mare au fost sacrificaţi 14.327 de porci, 11.181 dintre ei în abatoarele autorizate sanitar veterinar şi 3. 146 de porci în gospodăriile populaţiei.
Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, dr. Dorin Maurer, în luna decembrie 2011, inspectorii DSVSA au efectuat un număr de 51 acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Cu această ocazie, au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi de ambalare a produselor de origine non-animală, unităţi de procesare a cărnii, unităţi de procesare a laptelui, ferme de păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, fonduri de vânătoare şi circumscripţii sanitare veterinare de asistenţă. În această perioadă nu au fost aplicate niciun fel de sancţiuni. Pe parcursul lunii decembrie 2011, pe raza judeţului Satu Mare au fost sacrificaţi 14.327 de porci, 11.181 dintre aceştia în abatoare autorizate sanitar veterinar şi 3. 146 - în gospodăriile populaţiei. Dintre aceştia, 31 au foist depistaţi cu trichineloză. Cantitatea de 4.019 kg carne, în valoare de 32.152 lei a fost confiscată şi incinerată. Acţiunile întreprinse de către inspectorii DSVSA vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.