Consumul de stafide si cativa pasi in plus pe zi reduc considerabil riscul aparitiei bolilor cardiovasculare in cazul femeilor intre 50 si 70 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul de Stiinte ale Nutritiei.
Potrivit studiului, publicat in revista "Metabolism: Clinical and Experimental", o ceasca de stafide pe zi reduce pofta de mancare si nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor. Totodata, contribuie la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au un efect protector prevenind arteroscleroza, informeaza site-ul advance.uconn.edu, citat de ziare.com.
"Cercetarea noastra arata ca mici modificari in stilul de viata, cum ar fi consumul de stafide sau mersul pe jos pentru cateva zeci de minute, zilnic, reduc riscul bolilor de inima", a declarat Maria Luz Fernandez, coordonatorul proiectului.
Stafidele contin si o serie de antioxidanti puternici, denumiti polifenoli, care ajuta celulele organismului, precum cele ce determina cancerele de san si colon, sa-si mentina functia normala, impiedicand aparitita neoplasmelor. Consumul de stafide si cativa pasi in plus pe zi reduc considerabil riscul aparitiei bolilor cardiovasculare in cazul femeilor intre 50 si 70 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul de Stiinte ale Nutritiei.
Potrivit studiului, publicat in revista "Metabolism: Clinical and Experimental", o ceasca de stafide pe zi reduce pofta de mancare si nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) raspunzatoare de formarea ateroamelor. Totodata, contribuie la sporirea cantitatii de lipoproteine cu densitate crescuta (HDL), care au un efect protector prevenind arteroscleroza, informeaza site-ul advance.uconn.edu, citat de ziare.com.
"Cercetarea noastra arata ca mici modificari