Evenimentul de lansare a volumului Savoir-vivre, enciclopedie de stil şi eleganţă de Sabine Denuelle şi a volumului Amintiri, de Zoe Cămărăşescu, Ediţia a II-a, cu grafica supracopertei semnata de Ana Wagner va avea loc miercuri, 25 aprilie 2012, de la ora 18.00, la Wagner, Maison de la Porcelaine, (Str. Dr. Staicovici nr. 19, Cotroceni).
Organizatorii, Casa Editorială Ponte şi Wagner - Arte Frumoase şi Poveşti ii vor avea ca invitati pe criticul Dan C. Mihăilescu și Radu Ioan Tudorache, editor.
Cartea Savoir-vivre, enciclopedie de stil şi eleganţă, de Sabine Denuelle contine un veritabil tezaur de informații savuroase și utile, arta de a trăi în societate, ce are la bază respectul față de sine și față de ceilalți.
Două sute cincizeci de articole, prezentate alfabetic, grupate în nouă mari categorii: modul de exprimare și comunicarea, bunele maniere la masă, la birou, în călătorie, la spectacol, la muzeu, la reuniuni pretențioase și la cele mai importante evenimente din viață.
Enciclopedia trece în revistă conveniențele din lumea întreagă, dar și particularitățile lor, astfel încât veți face față celor mai înalte exigențe, oriunde v-ați afla.
Ce înseamnă eleganța? Există reguli pentru folosirea telefonului mobil? Cum ne comportăm la birou? Dar la restaurant, în muzee sau la recepții? Cum organizăm o cină festivă? Cum ținem un toast? Care sunt cele mai potrivite formule de adresare? E demodată galanteria? Cum răspundem la un compliment?
„Pe măsură ce sosesc oaspeții, ajutați-i să se instaleze confortabil, aproape de o măsuță joasă sau de un gheridon. Le oferiți ceașca ținând-o cu mâna stângă, iar ceainicul îl manevrați cu dreapta. După ce ați umplut ceașca, îi propuneți invitatului lapte, zahăr sau lămâie; apoi așezați în fața oaspeților farfurii de desert individuale, cu furculițe speciale și cu șervețele sau șervete.