GURMANDUL IN BUCATE Bucatarii tineri au de cele mai multe ori tendinta de a iesi din tiparele cartilor dupa care au studiat arta de a imbina tot felul de ingrediente. Curajul, nevoia de a iesi la lumina sunt adevarate imbolduri pentru imaginatia lor efervescenta. Orlando Zaharia, "chef" (cuvantul frantuzesc care il desemneaza pe "bucatarul-sef" a intrat de mult in vocabularul curent al specialistilor din gastronomie) la un local de lux din Capitala, face parte din categoria inovatorilor. Are doar 28 de ani, insa mainile ii sunt la fel de dibace ca ale unui bucatar cu experienta.
SOFISTICAT SI RIGUROS. Toate retetele din meniul restaurantului sunt gandite de el, dupa reguli foarte stricte, care tin cont de chimie, design, nutritionism si cate si mai cate. Pentru dumneavoastra a preparat un fel de baza plin de surprize si exotism. A imbinat trei ingrediente care la randul lor pot constitui elementele principale ale altor mancaruri: piept de pui, somon afumat si fructe de mare. Este un preparat deosebit, pentru ocazii sofisticate sau pentru momente unice. Si asta pentru ca bugetul alocat trebuie sa fie destul de consistent. Dar ce mai conteaza cand vrei sa impresionezi? Sau atunci cand pur si simplu vrei sa te delectezi cu o mancare rafinata?
GUSTURI. Atunci cand a creat acest fel de mancare, Orlando s-a gandit sa satisfaca gusturi cat mai multe: ale iubitorilor de carne de pui, ale celor care adora ingredientele provenite din apa marii, ale gurmanzilor care se dau in vant dupa sortimente de branza mai deosebite, nu i-a uitat nici pe vegetarieni si a pus putin sparanghel⦠Ce sa mai vorbim? Acest fel de mancare se adreseaza rafinatilor. Ei il pot comanda la restaurant, dar se poate prepara foarte usor si acasa. Nu aveti nevoie de ustensile deosebite, iar tehnica de pregatire este cat se poate de simpla.
PRICEPERE. Reteta de piept de pui cu fructe de m