În acest weeek-end nu rataţi hrana şi vinurile naturale
Sarmale la ceaun cu mămăliguţă, coaste şi friptură de miel, însoţite de un vin de colecţie din podgoriile de la Valea Călugărească sau de băuturi tradiţionale din toate colţurile ţării pot fi degustate sau cumpărate la Târgurile de specialitate organizate în acest week-end în Capitală.
SLOW FOOD LA MŢR
Muzeul Ţăranului Român, Earth's Market şi Slow Food Valahia Gusturilor, organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman, le-au pregătit bucureştenilor un târg de produse agricole şi tradiţionale numai bune de aşezat în cămări. Timp de două zile, 13 şi 14 noiembrie, producători de legume de sezon precum ceapă, cartofi, ţelină, morcovi, gogonele etc., dar şi de fructe îi vor îmbia pe vizitatori cu cele mai bune preţuri. Alături de legume şi fructe, bucureştenii vor mai găsi la Muzeul Ţăranului Român şi producători tradiţionali de brânză şi mezeluri. Maître Nicolas aduce o brânză de capră preparată după o reţetă franţuzească, Ovidiu Şvarţ din Suceava va veni cu o excelentă şuncă presată, din Sibiu vizitatorii îşi vor putea procura mezeluri, precum pastramă de pui afumată, cârnaţi cu busuioc, cârnaţi de oaie picanţi, salam de mistreţ, dar şi pastrame ţinute la baiţ etc.
TÂRGUL AROMELOR DIN BURG
Produse alimentare tradiţionale, brânzeturi, vinuri de colecţie din Valea Călugărească, produse apicole şi de panificaţie, oale de lut sau ustensile de casă făcute manual, acestea sunt atracţiile cu care bucureştenii sunt îmbiaţi să meargă la târg. Curtea Palatului Şuţu, din Capitală, va fi, timp de trei zile (12, 13 şi 14 noiembrie), gazda evenimentului "Târgul aromelor din Burg". Organizat de Accente Noi, târgul doreşte să readucă în inima Bucureştiului atmosfera vechilor bresle, vizitatorii găsind aici produse şi obiecte specifice din a