Carnea de pui livrată în magazinele din ţară de Avicola Călăraşi este bună de pus în farfurie. Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Vasile Nedelcu, a precizat că nu există loturi infestate cu salmonella patogene pentru om.
„Înseamnă că este criminal cel care şi-ar permite să pună pe piaţă carne cu probleme. Nu avem carne infestată la Călăraşi. De la Avicola încă se fac livrări pentru că există un stoc de 200 de tone de carne congelată, cu termne de valabilitate de an. Marfa nu a fost vândută din diverse motive. Pentru că s-a ţinut la preţ, pentru că nu au fost solicitanţi. Aceasta însă nu mai este problema noastră. Medici veterinari şi tehnicieni fac zilnic analize pentru a se urmări dacă cumva apare ceva”, a declarat pentru Adevărul, Vasile Nedelcu.
S-au sistrat tăierile şi s-a retras marfa din magazine
Firma de la Călăraşi a sistat tăierile de aproximativ 3 săptămâni, deoarece mută activitatea de abatorizare la Buzău. „ Nu se vor mai face tăieri la Călăraşi, doar la Buzău. Aici va rămâne doar activitatea de creştere a puilor. Noi am urmărit în fiecare zi, înainte de sacrificare, starea de sănătate a păsărilor. S-au luat probe din aşternut şi din fecale de la toate loturile de pui şi s-au efectuat teste de laborator pentru a verifica dacă apare salmonella. Nimic nu a indicat că avem carne infestată”, a adăugat directorul DSVSA Călăraşi. Cu toate acestea, pentru a convinge populaţia că nu există niciun risc, din câteva magazine din oraş a fost restrasă de la vânzare toată marfa. „Facem probe suplimentare pentru a ne asigura, încă o dată, că nu sunt probleme”, a spus dr. Vasile Nedelcu.
Reţeaua de evazionişti
Scandalul cărnii infestate a apăruit la începutul acestei săptămâni. Zeci de tone de carne au fost restrase de la vânzare în toată ţara, după ce a apărut informaţia că marfa este contam