Aromele tari şi condimentele au efecte beneifce asupra siluetei, stimulând digestia, spun cercetătorii de la Fundaţia de Cercetare Alimentară din Chicago. Aceştia contrazic alte studii anterioare, care spuneau că excesul de condimente poate irita stomacul şi intestinele, însă în acest caz este vorba de un consum moderat. Studiile au arătat că persoanele care suferă de obezitate îşi pot îmbunătăţi indicele de masă corporală cu circa cinci procente, după numai câteva săptămâni în care au consumat mai multe condimente. Studiul a luat în calcul atât aromele dulci cât şi cele picante. Explicaţia ar fi aceea că toate aceste condimente au capacitatea de a induce mult mai rapid senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă co oamenii vor consuma mai puţin.
Apoi, tot mai multe persoane vor alege legume şi preparate din soia, care în mod obişnuit nu sunt aromate, dar care îşi pot schimba raducal gustul folosindu-se condimente. Astfel se va mânca mult mai sănătos şi mai slab caloric. Cercetătorii spun că majoritatea oamenilor tinde să opteze pentru alimente mai gustoase, dar care, de cele mai multe ori, conţin calorii în exces. Un truc suplimentar este mestecarea îndelungată a porţiilor, astfel încât să vă bucuraţi de noile arome dar şi să vă asturaţi mai repede. (E.H.)
Aromele tari şi condimentele au efecte beneifce asupra siluetei, stimulând digestia, spun cercetătorii de la Fundaţia de Cercetare Alimentară din Chicago. Aceştia contrazic alte studii anterioare, care spuneau că excesul de condimente poate irita stomacul şi intestinele, însă în acest caz este vorba de un consum moderat. Studiile au arătat că persoanele care suferă de obezitate îşi pot îmbunătăţi indicele de masă corporală cu circa cinci procente, după numai câteva săptămâni în care au consumat mai multe condimente. Studiul a luat în calcul atât aromele dulci cât şi cele picante. Explicaţia ar fi aceea