Sociolog de profesie, Bibiana Stanciulov a reușit cu Magiunul de Topoloveni o performanță pe care niciun alt întreprinzător roman din domeniul alimentar n-a mai realizat-o. Produsul fabricat de ea este singurul din România inclus în lista celor 1000 de produse agricole şi alimentare certificate la nivel european.
Bibiana Stanciulov a primit, în iunie , anul acesta, titlul de “Cetățean de onoare al orașului Topoloveni”, primul astfel de titlu din istoria posdecembristă a localității, o mică recunoaștere a meritelor unui om de afaceri care a reușit să producă în fosta fabrică de conserve a județului, un produs de calitate, 100% natural, recunoscut pe plan internațional.
În urmă cu 10 ani, când a cumpărat secția de la Topoloveni, Bibiana Stanciulov nici nu visa la un asemenea succes.
“În august 2001, când am făcut credit pentru a o achiziționa, mi-am imaginat că iau toată fabrica, fără să știu că, de fapt, dau banii doar pe o secție, cea de magiun, deshidratate și rachiuri, o secție în paragină, un morman de fiare pline de rugină și păienjeni “, povestește Bibiana Stanciulov. Ambițioasa întreprinzătoare a trecut peste dezamăgire când a aflat că-n respectiva secție s-a produs magiun și-n urmă 100 de ani. A înțeles, repede, potențialul viitoarei sale afaceri și s-a apucat de treabă. După ce a utilat, tot cu împrumuturi, linia de producție, a reușit, în 2002, să fabrice primul borcan cu magiun.
“Ca să reușesc pe propriile mele eforturi, fără să mă lipesc de vreun partid politic , a fost nevoie de ani de muncă sisifică.Într-o țară care a trecut e la prosteala comunistă la lenea postdecembristă, care a mizat pe importuri și mai puțin pe producția proprie, eu și fiica mea ne-am luptat, de dimineața până seara, să promovăm acest produs. Lovindu-mă de zeci de porți închise,nu de puține ori am fost pe punctual de a claca. Unul dintre cei ei care m-a