Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara a externalizat serviciul de preparare si servire a hranei, contractul fiind semnat cu o firma din Braila. Concesionarea serviciului presupune si investitiile pe care le va face societatea respectiva, in suma de minimum 700.000 lei. "Firma s-a angajat sa reamenajeze bucataria spitalului, unde intregul inventar nu a fost schimbat de mai bine de 30 de ani", a declarat managerul unitatii medicale, Mihai Ionac. Potrivit acestuia, externalizarea aduce cu ea si o reducere a bugetului alocat hranei, pentru ca firma castigatoare a oferit toate serviciile mai ieftin decat erau inainte. "Cheltuiam pe fiecare pacient, intr-o zi, 7,2 RON, iar acum facem acelasi lucru cu 6,9 RON, dar vom avea mancare la standarde europene. Firma a venit cu un plan de afaceri, cu proiectul de reconstructie a bucatariei si si-au propus sa obtina si certificarea ISO pentru prepararea hranei", a afirmat, la randul sau, adjunctul spitalului, Horia Cristian. Investitiile vor incepe din 1 august. Directorii au mai mentionat ca pana la finele anului institutia medicala va mai primi bani de la Consiliul Judetean pentru refacerea completa a centralei termice, pentru repararea unei parti din reteaua sanitara si termica, precum si pentru renovarea completa a Unitatii de Primire a Urgentelor, conform normelor europene, dar si pentru a gazdui dotarea venita de la Ministerul Sanatatii. Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara a externalizat serviciul de preparare si servire a hranei, contractul fiind semnat cu o firma din Braila. Concesionarea serviciului presupune si investitiile pe care le va face societatea respectiva, in suma de minimum 700.000 lei. "Firma s-a angajat sa reamenajeze bucataria spitalului, unde intregul inventar nu a fost schimbat de mai bine de 30 de ani", a declarat managerul unitatii medicale, Mihai Ionac. Potrivit acestuia, externalizarea adu