Vreţi să faceţi bulion, suc sau să păstraţi roşiile întregi, pentru la iarnă? Găsiţi cele mai bune reţete în cartea “Conserve din fructe şi legume”, scrisă de Maria Cristea Şoimu, care se găseşte, de azi, la chioşcuri, împreună cu Libertatea, la preţul special de 7,99 de lei. Vreţi să faceţi bulion, suc sau să păstraţi roşiile întregi, pentru la iarnă? Găsiţi cele mai bune reţete în cartea “Conserve din fructe şi legume”, scrisă de Maria Cristea Şoimu, care se găseşte, de azi, la chioşcuri, împreună cu Libertatea, la preţul special de 7,99 de lei.
Volumul “Conserve din fructe şi legume”, scris de Maria Cristea Şoimu, e o lectură o- bligatorie pentru gospodinele care nu vor să renunţe la preparatele de casă pe bază de roşii proaspete. Iată câteva trucuri pe care e bine să le puneţi în practică dacă pregătiţi reţetele din carte:
Ingrediente: 10 kg de roşii, două ţeline, două cepe, 4-5 rădăcini de pătrunjel.
Preparare: se spală roşiile, se taie în două, se pun într-o oală adâncă, fără apă, să fiarbă în suc propriu, la foc potrivit. Se aleg legumele mari, bine coapte, fără lovituri sau mucegai. Când lichidul lăsat de roşii acoperă legumele, se curăţă ţelinele, cepele şi pătrunjelul şi se pun să fiarbă împreună cu roşiile câteva ore.
Acestea se scot înainte de a începe să se sfărâme şi se folosesc separat sau se aruncă. Roşiile fierb până când lichidul începe să scadă. Se stinge focul şi se lasă conţinutul să se răcească, apoi se trece prin sită sau prin maşina separatoare specială. Pulpa obţinută se fierbe în zeama rămasă până când devine pastă.
Se pune în borcane, se capsează, se învelesc în pături şi se pun în cămară, după 24 de ore. Legumele fierte au dat gust şi aromă bulionului.
Ingrediente: 3 kg roşii coapte, cu coaja tare, 6 linguri cu sare, 2 l apă.
Preparare: se spală roşiile, se rup codiţele, se aşază în borcan. Se toarn