Sărbătorile de iarnă au sosit, iar dincolo de bucuria de a-i revedea pe cei dragi, trebuie să ştim cum să „abordăm“ mesele tradiţionale de Crăciun şi Revelion. Iată câteva trucuri de la vedetele cu experienţă în ceea ce priveşte nutriţia şi viaţa sănătoasă.
Carmen Brumă, prezentatoarea rubricii „Bruma de mişcare" te învaţă: „Cozonacul, sarmalele, şoriciul, salata de beuf se transformă mai repede decât credeţi în colăcei pe abdomen. Gândiţi-vă că rătăcirile voastre gastronomice vă pot aduce uşor un plus de cinci kilograme, pe care le veţi pierde fără riscuri în aproximativ două luni.
Important este cât şi ce mâncaţi. Reduceţi raţia calorică înainte cu două săptămâni de Crăciun. Singurele variante pentru a trece de «ospăţul» Sărbătorilor ar fi mişcarea şi cantitatea redusă de mâncare. Există şi soluţii de compromis: sarmale din carne albă sau curcan cu orez şi legume, fără slănină. Mişcarea zilnică este singura soluţie."
Simona Bălănescu, prezentatoarea emisiunii „Trăieşte sănătos", de la Antena 2, care se difuzează de luni până vineri de la ora 15.00, ne sfătuieşte: „Să mâncăm cu măsură, pentru a ne bucura cu adevărat de Sărbători. Nu uitaţi de fructe! Nu vă ridicaţi niciodată cu burta plină de la masă, hidrataţi-vă corect, de preferat cu apă. N-ar strica şi o plimbare în parc, să ne bucurăm de brazii împodobiţi cu luminiţe şi să ne amintim de copilărie."
Irina Reisler, moderatoarea emisiunii „Spune-mi ce te doare" de la TVR 1, care rulează duminică de la 09.00, ne oferă şi ea soluţii: „Mâncărurile specifice sunt «bombe calorice». Trecerea la o alimentaţie combinată se face treptat şi uşor. Un alt sfat pe care ni-l dau nutriţioniştii este să avem zilnic în meniu o masă de fructe, care nu se combină cu niciun alt aliment. Ele se consumă cu trei ore înainte sau după masă. Doi litri de apă pe zi şi ceaiurile hepatice, pentru detoxifiere, te pot ajuta.