Ingrediente pentru 4 portii: 600 g file de merlucius, 40 g cascaval ras, 50 g faina, 100 g pesmet, 3 oua, ulei, sare, piper.
Pentru crutoane: 1 franzeluta (bagheta), 200 ml maioneza, 1 lingurita boabe de mustar, 1 catel de usturoi, boia dulce, sofran, sare, piper.
Curatati usturoiul si pisati-l marunt. Incorporati-l in maioneza impreuna cu putin sofran si doua lingurite de boia. Adaugati boabele de mustar pisate. Daca pestele e congelat, lasati-l sa se decongeleze si stergeti-l usor cu un servet curat. Treceti-l apoi prin mixer, impreuna cu putina sare, piper si cascavalul ras. Cu mainile umezite, formati chiftelute pe care le turtiti usor, le treceti prin faina, ou batut si pesmet si le prajiti in ulei incins. Intre timp, taiati bagheta felii si prajiti painea pe gratarul cuptorului, apoi ungeti-o cu sosul de mai sus. Deasupra fiecarei felii asezati cate o chifteluta de peste. Serviti-le calde.
Ingrediente pentru 4 portii: 600 g file de merlucius, 40 g cascaval ras, 50 g faina, 100 g pesmet, 3 oua, ulei, sare, piper.
Pentru crutoane: 1 franzeluta (bagheta), 200 ml maioneza, 1 lingurita boabe de mustar, 1 catel de usturoi, boia dulce, sofran, sare, piper.
Curatati usturoiul si pisati-l marunt. Incorporati-l in maioneza impreuna cu putin sofran si doua lingurite de boia. Adaugati boabele de mustar pisate. Daca pestele e congelat, lasati-l sa se decongeleze si stergeti-l usor cu un servet curat. Treceti-l apoi prin mixer, impreuna cu putina sare, piper si cascavalul ras. Cu mainile umezite, formati chiftelute pe care le turtiti usor, le treceti prin faina, ou batut si pesmet si le prajiti in ulei incins. Intre timp, taiati bagheta felii si prajiti painea pe gratarul cuptorului, apoi ungeti-o cu sosul de mai sus. Deasupra fiecarei felii asezati cate o chifteluta de peste. Serviti-le calde.