Fel de fel de produse, care mai de care mai bine prezentate se găsesc pe rafturile magazinelor. De asemenea, nutriţioniştii bombardează cu tot felul de mesaje confuze. În timp de unii recomandă ouăle, carnea, laptele, alţii le interzic cu desăvârşire. Tot ce credeai că este sănătos, pare a nu fi chiat atât de bun. În cartea "Ce să mâncăm", autoarea cărţii prezintă rezultatele unor studii făcute pe parcursul a 20 de ani. Vă prezentăm în continuare, doar câteva concluzii asupra alimentelor de bază, precizează Daily Mail.
Laptele integral - cel mai bun şi cel mai sănătos
Oamenii evită să cumpere lapte integral din cauza conţinutului mare de grăsimi. Aceste grăsimi, însă, nu sunt cele care provin din mâncare, de exemplu. Laptele degresat sau cel semi-degresat nu conţine nutrienţi, ceea ce nu este bine pentru organism. În schimb, laptele integral conţine vitamin A, D, E şi K, vitamine importante pentru sistemul imunitar şi cel osos.
Salata verde - bogată în vitamine
De multe ori s-a spus că salata nu este tocmai sănătoasă pentru că ea conţine prea multa apă, dar în acelaşi timp ea este o sursă de antioxidanţi, minerale şi vitamine, printre care şi vitamina C. Valoarea nutritivă a frunzei de de salată începe să scadă din momentul în care a fost culeasă. Drept urmare, cu cât salata este mai proaspătă, cu atât este mai bună pentru organism.
Îndulcitorii artificiali îngraşă
Se presupune că nu conţin calorii, aşa că foarte multe persoane le folosesc în diete. Totuşi, studiile arată că organismul este “programat” să aiba de-a face numai cu mâncarea naturală. Drept urmare, atunci când încercăm să îndepărtăm dorinţa de dulce şi apelăm la astfel de dulciuri, păcălim gustul, însă nu şi creierul. De exemplu, atunci când consumăm o Cola dietetică, senzaţia de dulce nu dispare, ci se accentuează. Concluzie: îndulcitori