Cu 100 de euro de persoană, conaţionalii din Spania pot petrece Revelionul „ca acasă”, cu sarmale şi ciorbă de burtă. Noaptea dintre ani va aduce alături, în restaurantele româneşti, mii de compatrioţi care vor să se simtă ca acasă fără a mai bate drumul până în România. Românii din provincia Castellon îşi organizează majoritatea nunţilor şi botezurilor la restaurantul românesc din zona Almazora, aşa că nu au ezitat să-şi rezerve aici o masă pentru noaptea de Revelion.
Patronul, Dan Costea, de 38 de ani, originar din Oradea, organizează petreceri de Revelion în Spania de patru ani şi mărturiseşte că este ”cea mai solicitantă, dar şi cea mai profitabilă noapte din an”.
Restaurantul are o capacitate de 250 de locuri, iar meniul, taraful de lăutari şi băuturile sunt româneşti. Preţul, 90 de euro de persoană, include mâncare, băutură, muzică, focuri de artificii la ora 12.00 şi 11 ore de petrecere. ”Preţul a crescut anul acesta cu 5 euro de persoană, însă am inclus băutură la discreţie, focurile de artificii şi program de la 9 seara până la 8 dimineaţa”, precizează patronul localului.
Cei 4 bucătari şi 8 ospătari vor servi gustări ardeleneşti, peşte cu mujdei, sărmăluţe cu mămăliguţă, grătar asortat, salată şi prăjituri de casă, iar dis-de-dimineaţă, invitaţii se vor ”drege” cu ciorbă de burtă sau de varză.
”Până la jumătatea lunii decembrie s-au făcut rezervări pentru 90 de persoane. Eu mă aştept să vină cam 150-180 de clienţi. Oricum, criza se resimte, pentru că anul trecut abia am făcut faţă celor 220 de români care au venit. Cu toate astea, investiţia de aproape 9.000 de euro se va amortiza şi vom obţine, aşa cum e normal, şi un profit”, a precizat Dan Costea.
Varietate de preţuri la Madrid
Petrecerea nopţii de Revelion într-un restaurant cu specific românesc din Comunitatea Madrid