Produsele de tip junk food ocupă mai bine de jumătate din dieta unui om normal. Specialiştii în nutriţie atenţionează că aceste obiceiuri de consum declanşează boli grave. Merdenele, pizza, hamburgeri, sucuri. Din comoditate sau pentru că aşa şi-a format gustul, orăşeanul nu mai concepe meniul cotidian fără aceste alimente. „M-am îngrăşat în patru luni cu 20 de kilograme”, ne-a mărturisit Claudia S. (29 de ani), angajata unui fast
food. Din comoditate sau poate pentru că e gratis, Claudia mănâncă deseori la serviciu.
Ea pune kilogramele în plus şi pe seama stresului. În restaurantul în care lucrează intră, zilnic, cel puţin o mie de persoane. „Vin şi-mi cer «repede» meniuri peste meniuri, se înghesuie la coadă”, descrie tânăra atmosfera.
Experimentul Click!
Din dorinţa de a experimenta pe propria piele acest stil de viaţă, reporterul „Click!” Bogdan Nicolai a mâncat timp de o lună numai la McDonald’s. A ales acest „exerciţiu” intrigat de aglomeraţia veşnică din fast food-uri. Bogdan a apelat la un medic nutriţionist înainte de a începe „regimul” fast food, iar analizele îi indicau o stare bună a sănătăţii. Cântărea 69 de kilograme la 28 de ani şi făcea sport zilnic.
În prima săptămână s-a obişnuit cu un mic dejun compus dintr-o porţie mare de cartofi prăjiţi, două McToast, două cafele, şi un suc de portocale. „După trei săptămâni am trecut deja la încă o porţie mare de cartofi prăjiţi şi încă două McToast mari şi un Cheeseburger”, ne-a mărturisit Bogdan.
Tot mai mult
Dacă în primele două săptămâni, îşi cumpăra la prânz doi hamburgeri - un dublu Cheeseburger, un Royal DeLuxe -, două porţii de cartofi prăjiţi şi la desert mai mânca o îngheţată sau o plăcintă, în cea de-a treia săptămână a ajuns să adauge încă două sandvişuri şi să dubleze porţiile de cartofi prăjiţi.