Veşti proaste pentru amatorii de dulciuri: devin uituci. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Spitalul Universitar Charite, din Berlin, în urma unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Neurology.
Experţii spun că persoanele care obişnuiesc să mănânce dulciuri au un nivel crescut de zahăr în sânge, ceea ce duce la apariţia problemelor de memorie, notează Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au monitorizat un grup de 141 de persoane trecute de vârsta de 63 de ani, care nu sufereau de diabet şi nici nu erau predispuse la această boală.
Voluntarii au fost rugaţi să completeze un chestionar care conţinea întrebări legate de obiceiurile culinare şi au fost supuşi şi unor analize. Astfel, s-a constatat că persoanele care aveau un nivel ridicat de zahăr în sânge nu erau în stare să repete o listă de 15 cuvinte la 30 de minute după ce le-au auzit. Aceste persoane au declarat că obişnuiesc să mănânce dulciuri în mod regulat.
În plus, persoanele participante au fost supuse la un test prin care li s-a scanat creierul pentru a se vedea activitatea cerebrală. În urma acestui studiu s-a constatat că dulciurile mâncate zilnic duc la apariţia problemelor de memorie.
„Este cunoscut faptul că persoanele care suferă de diabet tip 2 prezintă un risc crescut de a dezvolta Alzheimer odată cu înaintarea în vârstă. Rezultatele acestui studiu sunt surprinzătoare. Ele demonstrează că persoanele care au un nivel ridicat de zahăr în sânge sunt expuse riscului de a avea probleme cu memoria, deşi nu suferă de diabet”, a declarat dr. Clare Walton, purtătorul de cuvânt al Societăţii britanice de Alzheimer.
Veşti proaste pentru amatorii de dulciuri: devin uituci. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Spitalul Universitar Charite, din Berlin, în urma unui studiu publicat în ultimul n