Un paner cu imaginatie, o banita cu vointa, o donita de incredere in propriile-ti puteri, o cofa cu retete si o covata mare, in care sa-ti plamadesti ideile. Cam astea sa fi fost ingredientele cu care am inceput, in urma cu doi ani, sa pregatim pentru voi, cititorii, primul numar din Jurnalul de bucatarie.
Din sumar: Food World / Combinatii indraznete / Curcubeu de arome / Un pranz haiducesc / Fructe cu sanatate / Fata din Capalna, ca sarea-n bucate / Nisetru à la parisienne si un tunel romanesc / Bucatele de fiecare zi / Toamna, fata frumoasa / Muraturi, salate si dulceturi ca la Prejmer / La Heidrun acasa, in bucataria saseasca / Mustul si mustul inasprit / Agenda gurmanda / RETETE
Poveste din bucatarie Un paner cu imaginatie, o banita cu vointa, o donita de incredere in propriile-ti puteri, o cofa cu retete si o covata mare, in care sa-ti plamadesti ideile. Cam astea sa fi fost ingredientele cu care am inceput, in urma cu doi ani, sa pregatim pentru voi, cititorii, primul numar din Jurnalul de bucatarie. V-am chemat alaturi, sa intram impreuna in bucatarie, cu sufletul deschis, chiar daca la ora aceea nu eram decat o mana de oameni care stiau si ceva gazetarie, si multe taine gospodaresti, dar aveau in dotare, pe langa condei, carti de bucate si caiete de retete, un banal fierbator electric la care s-a preparat primul fel de mancare pe care l-am fotografiat. Astazi, am adunat, si noi si voi, experienta, ne-am imbogatit spiritul si ne-am dotat bucataria, ne-am umplut camarile si pivnitele cu bunatati si suntem gata sa intram intr-o noua poveste. O poveste cu mii de gusturi si arome! Reteta de suflet Am strabatut, in timpul din urma, tara de la un capat la altul - in crucis si in curmezis, cum ar spune ai batrani - si n-am contenit sa ma minunez de cheful de sarbatoare al romanului. Sat dupa sat, oras dupa oras - toate isi cumpaneau existenta