Meteorologii anunţă temperaturi foarte ridicate vara aceasta şi, de aceea, mai mult ca oricând, pielea trebuie să fie pregătită pentru a face faţă nivelului mare de radiaţii solare. Iată ce alimente trebuie să introduci zilnic în dietă pentru ca soarele să nu-ţi afecteze negativ pielea.
Peştele gras menţine elasticitatea
În general, din cauza expunerii prelungite la soare, pielea are tendinţa de a-şi pierde din supleţe şi din strălucire, deoarece se distruge filmul lipidic care o protejează. Explicaţia este că, sub acţiunea razelor ultraviolete, acizii graşi care intră în alcătuirea celulelor epidermei se deteriorează. Soluţia în acest sens o reprezintă alimentele bogate în acizi graşi esenţiali Omega 3, pe care nutriţioniştii ne sfătuiesc să le introducem în dietă de cel puţin trei ori pe săptămână. Acizii graşi Omega 3 se găsesc în peşte gras (somon, sardine, ton), nuci, uleiuri vegetale şi în germenii de grâu.
Citricele protejează de arsuri solare
În timpul verii, pielea este mai vulnerabilă ca oricând, fiind expusă mult mai mult radiaţiilor ultraviolete. Pentru a face faţă agresivităţii razelor solare, se recomandă vitamina C. Aceasta are efect de antioxidant şi este o armă imbatabilă în lupta cu radicalii liberi eliberaţi în corp sub acţiunea razelor ultraviolete. Cele mai bune surse de vitamina C sunt citricele, pătrunjelul, varza şi ardeiul gras. Pentru a obţine efectul dorit, nutriţioniştii recomandă câte un aliment bogat în vitamina C în fiecare zi. Totuşi, un nivel prea mare de vitamina C împiedică fixarea bronzului. La fel de important în prevenirea arsurilor este seleniul, un oligoelement care se găseşte în carne, în legume, în fructe de mare şi în brânză. De asemenea, seleniul încetineşte îmbătrânirea pielii şi stimulează procesul de bronzare.
Lactatele, aliaţi împotriva ridurilor
Înainte de a