Orezul în combinaţie cu diverse legume pare a fi mereu o alegere potrivită, iar dacă în reţetă se mai strecoară şi fructe, deliciul pare a fi garantat. Această reţetă recomandată de „BBC Good Food“ e uşor de pregătit şi tocmai potrivită în Postul Paştelui.
Ingrediente(pentruoptporţii)
- ulei de floarea soarelui
- pastă de curry
- 400 de grame de orez basmati
- 700 de grame de conopidă
- 400 de grame de năut
- un litru de supă de legume
- 100 de grame de migdale prăjite
- coriandru tocat
Mod de preparare
Căleşte ceapa timp de cinci minute la foc mediu, până când se rumeneşte. Se adaugă apoi pasta de curry, apoi orezul, conopida şi năutul.
Compoziţia se lasă la fiert până când orezul şi conopida se frăgezesc, iar lichidul se evaporă.
La final se adaugă migdalele şi coriandrul.
Poftă bună!