Costin Mărculescu şi-a „trădat" mâncarea tradiţională românească, al cărei adept a fost până astă-toamnă, când a plecat în Italia, la iubita lui. Acolo a făcut o „cură" de pizza şi de paste, cărora le-a prins gustul. După două luni, s-a întors şi şi-a deschis pizzerie.
Ce face dragostea din om! Pentru a fi alături de logodnica lui, Alexandra, care lucra într-un restaurant din San Remo (Italia), Costin Mărculescu a locuit şi el acolo timp de două luni, în toamna anului trecut.
Ba mai mult, acolo a învăţat să gătească, tot pentru a-şi impresiona iubita.
"Alexandra stătea în apartament cu fosta iubită a lui Ogică, Crina. Eu le găteam zilnic amândurora.
Abia aşteptam să plece la serviciu ca să mă apuc să gătesc.
Apoi, la întoarcere, abia aşteptam să-mi spună cum li se pare creaţia mea.
Le plăcea la nebunie, iar eu în fiecare zi le făceam altceva", povesteşte cântăreţul şi actorul.
Mai greu a fost cu învârtitul aluatului pe degete
Ar fi fost păcat să nu mănânce şi să nu înveţe reţeta de pizza în patria pizzei.
Acolo i-a prins, de fapt, gustul, iar la întoarcere a lăsat-o mai moale cu mâncărica noastră tradiţională şi s-a dat pe pizza.
Ba chiar s-a asociat la înfiinţarea unei pizzerii în Bucureşti, „Italia mia". Acolo ne-a invitat şi ne-a arătat cum găteşte italieneşte.
În ceea ce priveşte stilul său alimentar, nu a stat niciodată să se gândească ce e sănătos, ce se cade să mănânce şi ce nu.
„Eu mănânc orice, la orice oră. Nu ştiu ce sunt alea diete. Seara e masa mea de bază, în timpul zilei nu prea mănânc nimic", mai spune Mărculescu.
Pizza prosciutto
Ingrediente: 1 kg făină, 500 ml apă, 100 ml ulei, 30 g drojdie, sare, sos de roşii, şuncă, mozzarella, roşii proaspete.
Mod de preparare: se frământă aluatul, se lasă la dospit, apoi se întinde în formă rot