O dietă echilibrată, care nu provoacă dezechilibre metabolice, permite scăderea în greutate cu până 4 kilograme pe lună. Nutriţioniştii menţionează că deşi scădere în greutatea nu se produce brusc, dieta hipocalorică este indicată celor care doresc rezultate de lungă durată.
Regimul hipocaloric se bazează pe limitarea caloriilor consumate, la 1.600 kilocalorii zilnic, permiţând astfel celor care o urmează să mănânce aproape orice. Această cură de slăbire poate fi urmată pe o perioadă de o lună sau maxim şase luni, în funcţie de numărul kilogramelor de care vrem să scăpăm. Un alt avantaj al acestui regim constă în absenţa contraindicaţiilor, ceea ce înseamnă că poate fi urmată de oricine, indiferent de afecţiunile pe care acea persoană le-ar avea.
Ce să mânânci ca să slăbeşti
● Micul dejun constă într-o ceaşcă de cafea cu lapte, trei felii de pâine din cereale integrale unse cu untt. O altă variantă de mic dejun presupune un pahar mare de suc de portocale proaspăt stoarse ori un pahar de lapte cu cacao, un croissant şi un măr.
● Masa de prânz va fi alcătuită dintr-o salată asortată, o bucată de carne de pui friptă la grătar sau de peşte fript şi patru cartofi fierţi. O variantă de meniu ar putea fi un bol cu supă de orez şi legume înăbuşite cu paste, cu brânză rasă.
● Cina trebuie să fie cât mai săracă în kilocalorii, mai ales că după ora 19.00 arderile grăsimilor sunt diminuate. Astfel, nutriţioniştii recomandă o salată din peşte marinat, brânză, roşii, castraveţi şi mirodenii, după gust. De asemenea se poate mânca o salată de morcovi, cu carne de pui şi fasole verde fiartă.
Pe lângă cele trei mese principale ale zilei se pot consuma şi două gustări. Potrivit nutriţioniştilor, în prima parte a zilei se poate mânca un fruct precum grapefruit, măr, piersică sau o nectarină, iar după-amiaza un morcov, un ardei gras sau un castravete po