O prejudecata adinc inradacinata, pe care as dori sa o corectez: se tot spune ca ciocolata ingrasa. Ce timpenie incredibila! Mii de comercianti veniti din toate colturile lumii s-au strins si anul acesta la Koln, la cel mai mare tirg de dulciuri din lume. Gazdele tirgului imparteau bomboane cu miere vizitatorilor pentru degustare, iar managerii de dulciuri sugeau de zor la acadele colorate. Vai, ce dulci erau cu totii! Insa iata ce m-a surprins si anul acesta: pe linga bomboane, acadele, martipan sau biscuiti, si ciocolata a fost reprezentata la tirg in toate variantele posibile, fiind chiar propusa ca delicatesa. Asta trebuie sa ia sfirsit o data pentru totdeauna! Este timpul sa corectam aceasta greseala fatala, caci ciocolata nu este o delicatesa si nici nu a fost vreodata. Dovezile care atesta acest lucru sint absolut evidente: 1. Ciocolata este obtinuta din boabele arbustilor de cacao, iar arborele de cacao nu este altceva decit o leguma. 2. Zaharul, care este un ingredient de baza al ciocolatei, este extras din sfecla de zahar, aceasta fiind tot o leguma. Quod erat demonstrandum! Ciocolata este, asadar, la rindul ei, tot o leguma, iar eu, ca vegetarian convins, sint foarte bucuros ca asa stau lucrurile! Datorita acestei realitati de netagaduit, trebuie sa ne hotarim, in sfirsit, sa inscriem ciocolata pe lista alimentelor de baza indispensabile si sa o consumam cit mai des posibil. Si a propos de alimentele de baza! Din pacate, constat, tot mai ingrijorat, ca majoritatea oamenilor se alimenteaza total necorespunzator, deoarece prefera adesea anumite alimente in defavoarea altora. Prin urmare, nu trebuie trecut cu vederea urmatorul lucru: exista trei alimente de baza diferite, si toate trei sint in aceeasi masura vitale pentru noi: 1. ciocolata cu lapte, 2. ciocolata amaruie si 3. ciocolata alba. Fiindca pun mare baza pe o alimentatie variata, ma straduiesc din ra