Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au făcut curat ieri în bucătăria unei pensiuni din Stupini: pulpa de raţă, ficat, mici, perişoare, pulpă de pui, toate expirate!
Un control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor a scos dintr-o pensiune din Stupini produse din carne expirate, unele chiar şi din 2012. Printre alimentele expirate se numără pulpa de raţă, ficat, mici, perişoare, dar şi pulpă de pui. „După cum vedeţi, acestea sunt o parte din produsele expirate pe care le vom reţine în vederea distrugerii. Majoritatea produselor din carne pe care le-am găsit au termenele de valabilitate expirate, unele chiar din 2012, de exemplu pulpa de raţă. De asemenea, există şi produse care trebuiau refrigerate, iar dânşii le-au congelat”, a spus Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov.
Produsele expirate au fost retrase şi distruse. „Pericolul poate fi foarte, foarte mare pentru că, produsele pe lângă că sunt expirate, sunt ţinute în condiţii total neconforme, sunt şi produse care nu au voie să fie congelate, ci doar refrigerate, toate acestea pot duce la toxiinfecţie alimentară”, a mai spus Sorin Susanu.
„Consider că este un incident neplăcut, cauzat de faptul că, în urmă cu trei zile, am angajat un nou bucătar, care, din păcate, nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, în sensul în care nu a verificat alimentele existente în bucătărie, nu a verificat temperatura frigiderului şi din cauza aceasta s-a produs acest incident. Categoric se vor lua măsuri în acest sens, nu se va mai repeta acest incident. Categoric că va fi concediat şi va răspunde pentru acest prejudiciu, pentru că noi nu am mai avut în trecut incidente de genul acesta şi vom remedia situaţia în totalitate”, a explicat un consilier juridic al firmei.
Proprietarii pensiunii vor plăti o amendă ce poate ajunge până la 30 de mii de lei. Comisarii de la Protec