Alimentele cu bulină nu vor avea impact asupra locuitorilor de la malul Dunării. Cei mai mulţi dintre gălăţeni nu îşi permit să consume produse eco aşa că proiectul de lege privind etichetarea cu bulină nu îi opreşte pe oameni să mănânce nesănătos.
Proiectul de lege privind etichetarea alimentelor cu bulină, în funcţie de gradul de pericol pentru organism, nu îi va împiedica pe oameni să consume produse dăunătoare sănătăţii. Ne-au confirmat-o chiar cei cu care Adevărul de Seară a stat de vorbă.
Deşi majoritatea gălăţenilor consideră că proiectul avizat de Senat este binevenit, cei mai mulţi dintre aceştia vor continua să mănânce în funcţie de cât şi cum le permite buzunarul.
"Ştiu despre acest proiect de lege. E de bine, vom ţine cont de bulinele de pe alimente, dar în funcţie de cât ne permite buzunarul. Eu sunt pensionară şi nu îmi permit să dau prea mulţi bani pe mâncare. Eu, cu siguranţă, voi cumpăra ca şi până acum, produse ieftine", ne-a mărturisit Rodica Dimitriu, în vârstă de 70 de ani.
Nici tinerii nu s-au declarat prea receptivi în ceea ce priveşte atenţia sporită asupra produselor pe care le consumă.
"Nu îmi place ideea. E o pierdere de timp. Eu oricum voi ţine cont întotdeauna şi de preţ aşa că bulina de pe aliment nu mă va influenţa. Cumpăr ce îmi permit, nu ce îmi dictează bulina. Dacă tot se doreşte această lege, atunci să mărească şi veniturile ca să ne putem permite să mâncăm sănătos", ne-a spus Bogdan Buturcescu, în vârstă de 22 de ani.
"Mi se pare o idee bună. Uneori ţin cont de ce mănânc, alteori nu. Probabil că aşa voi face şi cu alimentele cu bulină", ne-a spus Dana Boghian, de 22 de ani.
Dacă cei mai mulţi dintre gălăţenii intervievaţi de Adevărul de Seară se declară pro implementării acestui proiect, există însă şi oameni mai puţin încrezători în impactul pozitiv al bul