Reinert a inaugurat, ieri, la Feldioara, prima fabrică de mezeluri din afara Germaniei. Compania germană - „o afacere de familie”, cum obişnuieşte să o prezinte Hans Reinert - a investit în fabrica din Feldioara 17 milioane de euro, produsele sale urmând să se plaseze în zona „premium” a pieţei mezelurilor. Potrivit reprezentanţilor Reinert, România a fost aleasă ca locaţie pentru investiţie pentru mărimea pieţei de profil, creşterea puterii de cumpărare şi dezvoltarea sectorului de retail.
Grupul german va produce la fabrica de la Feldioara 43 de produse, toate preambalate, realizate după reţete tradiţionale româneşti, dar va fi prezentă şi cu alte 10 produse noi fabricate în Germania.
Firma foloseşte materie primă de la furnizori din Germania şi intenţionează să livreze produsele realizate în România pe piaţa UE, după consolidarea pe piaţa locală. Hans Reinert a declarat, ieri, că „după ce vom reuşi să satisfacem cererile din ţară ne vom putea gândi şi la export”. În prezent, capacitatea de producţie a fabricii de la Feldioara este de 10.000 de tone anual, urmând să îşi extindă capacitatea în funcţie de necesarul pieţei.
„În prezent, produsele noastre se găsesc în peste 3.000 de magazine din ţară, în special în supermarketurile de cartier, dar intenţionăm să fim mai prezenţi pe piaţa românească. Ţelul nostru nu este să ne mărim capacitatea foarte repede, ci doar să facem produse de calitate germană din care să vindem cât mai mult”, a declarat Hans Reinert.
Construcţia fabricii a demarat la finele anului 2005, fiind finalizată în decembrie 2006. Producţia a început în luna februarie a acestui an, până acum compania angajând aproximativ 100 de salariaţi. Directorul general al Reinert România, Ovidiu Bocăniciu, estimează că societatea ar putea ajunge să aibă aproximativ 400 de angajaţi după impunerea pe piaţă a produselor companiei.
@