Se spune că după ploaie apare pe cer curcubeul. Pentru cei 20 de tineri din familii defavorizate implicaţi în programul de formare profesională de la Sighişoara, "Curcubeu" este o şansă pentru viitor. În asociere cu alţi şapte parteneri, Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret din Sighişoara a devenit "tutorele" a 20 de tineri care, în cadrul Proiectului "Curcubeu - Centrul de Integrare şi Formare Profesională", pe parcursul a doi ani, se pregătesc pentru meserii din domeniile hotelăriei şi restauraţiei.
Ca partener la proiect, Jurnalul Naţional s-a obligat să aducă 12 profesionişti din domeniu care să facă o serie de cursuri speciale. Primul curs de acest fel a avut loc la sfârşitul lunii martie şi a fost susţinut de maestrul artei culinare Gheorghe Vătafu, bucătar-şef la Intercontinental vreme de 35 de ani, fondatorul conceptului "noii bucătării româneşti" şi vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din România.
UCENICII ŞI MAESTRUL
Timp de câteva zile, maestrul Gheorghe Vătafu a reuşit să îi înveţe pe tineri câte ceva din tainele meseriei, în ultima etapă a cursului aceştia pregătind o cină festivă, pentru 65 de persoane, atât VIP-uri din localitate, parteneri în proiect, cât şi părinţi şi rude ale participanţilor la program.
"A fost o experienţă unică pentru mine ca să cunosc aceşti tineri dispuşi să îşi modifice traseul vieţii, alegând această meserie de bucătar, o meserie pentru care e nevoie nu numai de însuşirea unei tehnici de lucru, ci şi de vocaţie. M-a impresionat spiritul de familie pe care conducătorii centrului de şcolarizare au reuşit să îl impună - a fost ceva nou pentru mine, care sunt un om cu experienţă. Dintre ei, se pot desprinde cândva câţiva maeştri ai artei noastre culinare. Mi-a plăcut foarte mult Rareş, care promite să devină un bucătar bun."
@N_