•Diversitatea retetelor culinare a fost subiect de examen pentru elevii care vor o diploma de bun bucatar •Friptura tocata berlineza, popieta sau rulouri din carne de porc, snitel somesan, limba de vita cu ciuperci au fost doar cateva dintre preparatele realizate de absolventii de la Grupul Scolar Virgil Madgearu
Friptura tocata berlineza, popieta sau rulouri din carne de porc, snitel somesan, limba de vita cu ciuperci, sarmalute sau tochitura au fost doar cateva dintre bucatele cu care s-au prezentat in fata comisiei de examen elevii de la Grupul Scolar Virgil Madgearu. Ieri, proba practica a peste 60 de tineri a constat in realizarea unor delicatese din bucataria traditionala si cea mondiala. Larma si emotiile au inceput pentru candidati dis-de-dimineata, in laboratorele de pe strada Saulescu. Dupa extragerea biletelor de examen, exact ca la orice fel de testare, au fost candidati care s-au bucurat, dar si care s-au intristat din cauza felului complicat de mancare care trebuia gatit sub ochii vigilenti ai examinatorilor. Pentru o nota cat mai mare, absolventii au trebuit sa fie atenti de la alegerea ingredientelor si pana la focul din cuptor. Un bob de piper in plus sau un praf de sare mai mult, focul nepotrivit la sosuri puteau da peste cap toata lucrarea. "Bine ca maistrul ne-a invatat cum sa corectam mancarea daca are prea multa sare, ca mai gresim si noi uneori. La examenul acesta nu mi s-a intamplat sa gresesc, din contra, am fost bucuroasa cand am vazut pe biletelul de examen friptura tocata berlineza. Am avut nevoie de carne de vita, de porc, condimente, verdeturi si ceapa, iar intr-o ora am terminat de gatit, ceva timp mi-a luat sosul brun", a declarat Oana Ciopeica, una dintre cadidatele la examenul de absolvire, profil bucatar. Fiecare dintre cei aproximativ 60 de candidati au avut de preparat cate un fel de mancare, insa examenul nu s