Păstura este un produs natural cu o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât cea a polenului. Conţinutul său bogat în seleniu ajută la detoxifierea organismului şi stimulează imunitatea. Puţină lume ştie că, de fapt, păstura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea în condiţiile naturale oferite de stup.
Aici, sub influenţa temperaturii, a umidităţii şi a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformări biochimice şi, după trei luni de fermentaţie naturală, se transformă în păstură. Acest produs nou, păstura, are o compoziţie chimică îmbunătăţită faţă de cea a polenului.
După modelul specialiştilor din Japonia, Franţa şi Anglia, ţări cu un consum apreciabil de produse apicole pure (ecologice), s-au obţinut şi în ţara noastră, în premieră, lăptişor de matcă şi păstură pure.
„Pâinea albinelor” este asimilată uşor
Păstura sau „pâinea albinelor”, cum mai este numită, are în compoziţie: lipide (1-6 la sută), carbohidraţi (glucide-35 la sută), carotenoizi (provitamina A- 200-875 mg/kg), vitamina E (1,7 g/kg), vitamina C (60-200 mg la 100 g produs), enzime şi aminoacizi.
Datorită acidităţii sale ridicate, acest produs apicol se asimilează cu uşurinţă în organism.
Beneficiu
Anemiile se tratează printr-o cură cu păstură de 90 de zile.
Asigură o detoxifiere profundă
Păstura pură este o sursă importantă de seleniu, un mineral esenţial pentru sănătatea organismului, cu acţiune puternic antioxidantă. Specialiştii apreciază că antioxidanţii precum seleniul neutralizează radicalii liberi şi au puterea să reducă şi chiar să prevină, în bună măsură, e